Datarecovery

Voor Data Recovery (data herstel) kunt u bij PCFix terecht als het gaat om herstel werkzaamheden van uw computer data.

De betreffende opslag media kan een harddisk in een vastgelopen computer of NAS apparaat zijn,  een floppy disk, corrupt geraakte USB of een ander flash geheugen zijn. Video data laten inlezen naar CD of DVD is ook mogelijk. 

Een lege schijf is nog steeds leesbaar

Vaak wordt door mensen gedacht dat recovery van Data niet meer mogelijk is maar zelfs bij een geformatteerde schijf dan wel een leeg medium of zelfs een defect NAS apparaat zijn vaak nog data herstel mogelijkheden te realiseren.

Moet Data hersteld (Recovered) worden van een defect apparaat bijvoorbeeld een harddisk zal dit ook mogelijk zijn maar ook kostbaarder omdat dit vaak gepaard gaat met LAB werkzaamheden en het zoeken en vervangen van micro onderdelen. Is een opslagmedium niet defect zijn klanten gemiddeld 40,- euro aan recovery kosten kwijt voor dataherstel die binnen 1 uur te realiseren valt. Moet er extra tijd en extra GB hersteld worden dan kost dit 1,- euro per extra GB of 10,- euro per 15 minuten. Een inschatting van de totale kosten boven de 40,- euro zal altijd in overleg pas uitgevoerd worden. 

Binnenkort meer informatie over de mogelijkheden data te vernietigen. Als data namelijk vaak te herstellen valt wilt u dit ook voorkomen als een disk bijvoorbeeld wordt weggegooid. Wij zullen daarom ook Blancco data vernietiging gaan aanbieden.
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn neem dan contact op en mail ons een overzicht van de data verlies situatie. PCFix werkt volgens een No Cure No Pay principe als het gaat om data herstel.